De wensambulance

      Geen reacties op De wensambulance

Ik heb net een stukje gelezen over een ambulance medewerker die de laatste wens van stervende mensen waar maakt. Heel vaak blijken die mensen toch nog even naar huis te willen of naar het strand, maar er zijn ook andere wensen van deze stervenden zoals een musical zien van hun kinderen.

Als ik nu te horen zou krijgen dat ik binnen afzienbare tijd dood zou gaan, dan zou ik niet weten wat ik zou willen. Ik heb zoveel leuke dingen in mijn leven gedaan, als een ziekte mijn leven ooit ineens stopt dan kan ik zeggen: ik heb lekker gegeten, ik heb lief gehad, ik heb boeiende mensen gesproken, ik heb mezelf aan de mensheid geergerd, ik heb mooie dingen en dieren gezien. Ik ben nog lang niet van plan om te stoppen met het leven maar tot nu toe heb ik het altijd wel op mijn manier gedaan.

Natuurlijk kost werken enorm veel tijd maar ik verdoe mijn tijd niet met stoeltje zitten bij mensen die ik eigenlijk niet kan uitstaan want aan visite’s heb ik een broertje en een zusje dood. Ik doe mijn ding en dat zal ik altijd blijven doen en als dan ooit iemand de vraag stelt: wat zou u graag als laatste willen meemaken?

Dan hoef ik alleen maar terug te graven in mijn geheugen, veel gezien, veel gedaan. Ik zou nog even willen knuffelen met mijn huisdieren, voor de rest heb ik geen wensen. Ondanks de hobbels in de weg van het leven, besef ik ook heel goed hoe gezegend leven ik heb.

Geef een reactie