Neem een metformine

      Geen reacties op Neem een metformine

Net voordat ik mijn warme mandje uit ging om te douchen las ik het bericht van een persoon op mijn bank waarvan ik de identiteit niet zal verklappen. Zij had in plaats van ibuprofen enkele pillen metformine ingeslikt.

Metformine is medicatie tegen een te hoge suikerspiegel en die moet ik op dagelijkse basis slikken. Ik was dan ook verbaasd dat een vrouw van 24 jaar besluit van de metformine te snoepen in plaats van ibuprofen tegen hoofdpijn.

Maar goed, ik dus de huisarts en apotheek bellen. Beide hadden nog geen dienst. De huisarts had zelfs vandaag een snipperdag. Na een half uurtje wakker was de eerste apotheek beschikbaar en die vertelde dat ze wat suiker tot zich moest nemen om te voorkomen dat haar bloedsuikerspiegel te laag werd.

Een te lage bloedsuikerspiegel is namelijk gevaarlijk en een veel te lage suikerspiegel kan zelfs dodelijk zijn. Om maar te zwijgen van de ongelukken in huis die kunnen gebeuren bij iemand met een lage suikerspiegel zoals vallen.

Al met al blijkt het inslikken van metformine voor een gezond mens niet heel erg gevaarlijk te zijn maar daar kwamen we pas na een paar telefoontjes achter en na wat navraag op websites. Eind goed en al goed, ik kwam door deze verslikking ruim 3 kwartier te laat op mijn werk.

Goed en nu aan het werk.

Geef een reactie