Nieuwe domeinnaam

      Geen reacties op Nieuwe domeinnaam

Naast kabels en computers ben ik ook een verzamelaar van domeinnamen. Ongeveer 10 jaar geleden had ik nog 5000 domeinnamen in bezit. Iedere domeinnaam kost 10 euro per jaar maar dat was toen geen probleem want iedere domeinnaam leverde toen ook weer zo’n 12 euro per jaar aan inkomsten op.

Ieder domein wat ik kocht bracht dus altijd wel een paar euro winst mee, gemiddeld zo’n 2 euro en soms zelfs 20.000 euro per jaar. Maar dat terzijde. Toen ik mijn bedrijf aan het oprichten was, had ik databeest.nl als domeinnaam in gedachten maar data is wat ik verkoop en databeest klinkt als: database. Een database is een van de meest belangrijke items in de IT wereld.

Maar helaas, de domeinnaam was tot mijn grote spijt al bezet en ik koos voor andere namen voor mijn eigen bedrijfje. Aquatower, commandotoren en dergelijke waren geregistreerd maar ik heb deze domeinnamen nooit ingezet voor mijn eigen bedrijf. Uiteindelijk kreeg het bedrijf de letters van mijn eigen naam.

Tot mijn verbazing zag ik pas geleden dat de domeinnaam www.databeest.nl in quarantaine stond, dus de eigenaar had het domein niet verlengd. Nou goede deal, ik wachtte tot de domeinnaam niet meer in quarantaine stond en heb www.databeest.nl direct aangeschaft.

Niet dat ik ooit verwacht er een euro aan te verdienen maar het domein kopen kostte mij slechts 4 euro voor het eerste jaar dus daar val ik geen buil aan.

Ik vind het gewoon leuk 🙂

Geef een reactie