Onverwachts een niersteen uitgeplast zonder pijn

Deze zondag heb ik onverwachts een niersteen uitgeplast. Ik had afgelopen dagen van vermoeidheid. Vrijdag en zaterdag merkte ik al dat ik niet lekker in mijn vel zat. Tijdens de wandelingen wilde ik veel meer zitten en ik was constant uitgeput. Daarnaast had ik ook wat pijn in mijn linkerzij.

Ook voelde ik al ongeveer al een week een vreemde druk ter hoogte van mijn hart / longen maar de druk werd niet erger als ik mezelf inspande. Ik voel al jaren dezelfde druk als ik veel cola gedronken had en nog niet geplast. Dit keer ging het echter al weken niet over na het plassen. Iets waardoor een bezoekje aan de huisarts toch al door mijn hoofd speelde.

Een niersteen
Verslag eerdere niersteen.

Toen ik echter zondagochtend aan het plassen was voelde ik ineens iets door mijn plasbuis gaan, het deed geen pijn maar ik voelde gewoon iets en tegelijk zag ik een steentje in het toilet neerkomen.

Nu had de huisarts mij maanden geleden na een echo in het ziekenhuis al verteld dat er een kleine nefroliet zat aan de linkerzijde maar afgelopen maanden had ik geen last dus daar had ik ook niet echt over nagedacht.

De niersteen uitgeplast zonder pijn

Nu had de huisarts mij maanden geleden na een echo in het ziekenhuis al verteld dat er een kleine niersteen zat aan de linkerzijde. Afgelopen maanden had ik geen last van dat steentje dus daar had ik ook niet echt over nagedacht.

Blijkbaar kwamen alle vage klachten van de niersteen af want nadat ik de niersteen geloosd had was de druk rond mijn hart en long vrij snel weg. De vermoeidheid bleef helaas wat langer wat de hele zondag was ik tot niets in staat.

Ook kreeg ik nog een klein beetje pijn. Uiteraard is het een beetje beurs en opengehaald van binnen op de plekken waar de niersteen voorbij is gekomen. Met name in mijn zij heb ik nog een zeurderig gevoel. Ik hoop deze pijn niet nog meer nierstenen zijn. Verder voel ik me mezelf moe en wat misselijk maar verder redelijk goed. Dus maar even thuiswerken tot ik mezelf weer goed genoeg voel om naar het werk te reizen.

Geef een reactie