U wordt gefilmd

      Geen reacties op U wordt gefilmd

De laatste decennia neemt de privacy van burgers steeds verder af. Een bedrijf filmt mensen zonder toestemming op Rotterdam centraal. Ook websites en apps geven veel informatie door aan… ja aan wie?

Met welk doel? Welke data wordt over mij verzamelt en op welk moment in mijn leven zal dit tegen mij gebruikt worden?
Is het alleen data die mijn koopgedrag beïnvloed of ook mijn stemgedrag?

Misschien ook wel mijn carrière want bedrijven weten alles al, met 1 druk op de knop weten zij hoe vaak ik iets gezocht heb over ziektes in zoekmachines en hoe vaak ik gebeld heb met mijn huisarts. Dat is informatie waar iedere werkgever iets mee kan, want geen enkele werkgever of verzekeraar wil een ziek persoon als klant of werknemer. De digitalisering van de wereld is een feit maar zeker niet altijd een vooruitgang voor de vrijheid en het geluk van mensen.

Geef een reactie